Σύνδεση

Login to your account

Username
Password *
Remember Me
  LinkedIn Twitter Facebook

Την Τετάρτη στις 25 Σεπτεμβρίου 2013 στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα με θέμα: « Ο καταλυτικός ρόλος των μεταφορών στην ανάπτυξη των διμερών εμπορικών σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας » που συνδιοργανώνει το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και τον Ελληνικό Επιμελητηριακό Σύνδεσμο Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ). Η Ημερίδα θα αποτελέσει σημαντικό σημείο αποσαφήνισης και κατανόησης της διαδικασίας των μεταφορών αλλά και καταγραφής των προβλημάτων που ανακύπτουν.

Την στιγμή που αποδίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη της ελληνορωσικής στρατηγικής συνεργασίας σε όλους τους τομείς της οικονομίας, μέλη της Επιτροπής Μεταφορών του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου καθώς και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων των δυο χωρών μεταξύ των οποίων ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Μεταφορών της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. κ. Sergey Konovalov, o  Επικεφαλής Επιτροπής Logistics του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Oleg Dunaev θα κληθούν να ενημερώσουν τις εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις για πρακτικά θέματα.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές ακόμα και την ημέρα της εκδήλωσης στο ξενοδοχείο «Makedonia Palace Hotel» αίθουσα ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ και ώρα 9.00 - 14.30.

Κατηγορία Γραφείο Τύπου

Η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο των Πράξεων «Πρόγραμμα Μαθητείας Αποφοίτων Τεχνικής Εκπαίδευσης για Απόκτηση Επαγγελματικής Εμπειρίας» στους Άξονες Προτεραιότητας 4 και 5 του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» υλοποιεί το Πρόγραμμα Μαθητείας για Αποφοίτους Τεχνικής Εκπαίδευσης για Απόκτηση Επαγγελματικής Εμπειρίας.

Μέσω του Προγράμματος παρέχεται η δυνατότητα πραγματοποίησης Μαθητείας 6 μηνών στον παραγωγικό τομέα σε νέους αποφοίτους της Δημόσιας Τεχνικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού των τελευταίων 2 σχολικών ετών (ή 3 εφόσον πρόκειται για άρρενες που έχουν εκπληρώσει τη στρατιωτική τους θητεία κατά την ημερομηνία δημοσίευσης/ανακοίνωσης της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προς αποφοίτους).

Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν ιδιωτικές Επιχειρήσεις πανελλαδικά εκτός των Περιφερειών Στερεάς Ελλάδας (ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΕΥΒΟΙΑΣ, ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ και ΦΩΚΙΔΑΣ) και Νοτίου Αιγαίου (ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ και ΚΥΚΛΑΔΩΝ) (λόγω έλλειψης διαθέσιμης χρηματοδότησης).

Η συμμετοχή των επιχειρήσεων (εγγραφή και δήλωση θέσεων Μαθητείας) πραγματοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.mathiteia4u.gov.gr

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΦΟΡΑ ΝΕΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΗΔΗ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 07.10.2013

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ Β’ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 03.12.13 - 07.12.13

ΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ (ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ) ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ, ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΣ.

 


 

Για πληροφορίες σχετικά με την παρούσα Πρόσκληση παρακαλούνται οι Επιχειρήσεις να επικοινωνούν στο τηλέφωνο: στο 210 2442138 και 210 344 39795 από 09:00 π.μ. έως 15:30 μ.μ. ή να αποστέλλουν e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..gr

Κατηγορία Γραφείο Τύπου

8ης Διαδραστικής Πολυέκθεσης παραδοσιακών & βιολογικών προϊόντων ΓΕΥΣΕΙΣ & ΖΩΗ που θα διεξαχθεί στις 8, 9 και 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013.

Κατεβάστε το αρχείο .pdf

 

Κατηγορία Γραφείο Τύπου
Παρασκευή, 20 Σεπτέμβριος 2013 13:27

ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

Ενημερώνουμε τους ασφαλισμένους που επιλέγουν την εξόφληση εισφορών τους με πάγια εντολή προς Τραπεζικό Ίδρυμα ή μέσω διαδικτύου ότι ως ημερομηνία πληρωμής αναγνωρίζεται η ημερομηνία χρέωσης του λογαριασμού και όχι η ημερομηνία συναλλαγής.

Ως εκ τούτου, θα πρέπει να πληροφορηθούν από την Τράπεζα επιλογής τους για τα χρονικά όρια εντός της ημέρας που μπορούν να πιστώνουν τους λογαριασμούς τους προς εξόφληση πάγιας εντολής ή να κάνουν πληρωμές με αυθημερόν χρέωση του λογαριασμού.

Κατηγορία Γραφείο Τύπου

ΠΡΕΣΒΕΙΑΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ – ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πλεόνασμα στο Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών 882 εκατ. Ευρώ παρουσίασε η Σλοβενία κατά τους 5 πρώτους μήνες του 2013, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τράπεζας της Σλοβενίας. Το πλεόνασμα παρουσιάζεται αυξημένο κατά 674 εκατ. Ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012. Ως κυριότερος παράγοντας αναφέρεται η αύξηση των εξαγωγών και η μείωση συγχρόνως των εισαγωγών.

Πτώση του ΑΕΠ κατά 1,7% κατέγραψε κατά το Β΄ τρίμηνο του τ.ε. η Σλοβενία σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012. Το ΑΕΠ της χώρας είχε σημειώσει πτώση κατά 4,6% το Α΄τρίμηνο του 2013 (ενώ νεώτερες εκτιμήσεις τοποθετούν την μείωση στο 3,2%). Η εσωτερική ζήτηση συνέχισε να υποχωρεί αλλά σε μικρότερους ρυθμούς από το Α΄τρίμηνο. Θετική συνεισφορά στο ΑΕΠ κατέγραψαν οι εξαγωγές (+1,5%), οι οποίες παρουσίασαν αύξηση σε αξία κατά 2%, ενώ συγχρόνως σημειώθηκε μείωση των εισαγωγών.

Αναθεώρηση στοιχείων από τη Στατιστική Υπηρεσία της Σλοβενίας τοποθετεί το ΑΕΠ της χώρας κατά το 2012, σε τρέχουσες τιμές, στο ύψος των 35.319 εκατ. Ευρώ (-2,3% σε σχέση με το 2011 και 148 εκατ. ευρώ χαμηλότερο του αρχικά εκτιμηθέντος). Αντίστοιχα, το ΑΕΠ για το 2011 τοποθετείται στα 36.150 εκατ. (αρχικά 36.172), για το 2010 στα 35.485 εκατ. (35.607) και για το 2009 στα 35.420 εκατ. ευρώ (35.556).

Σύμφωνα με την Έκθεση Ανταγωνιστικότητας για το 2013 – 2014 (TheGlobalCompetitivenessReport 2013 - 2014) του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WorldEconomicForum) η ανταγωνιστικότητα της Σλοβενίας υποχώρησε κατά 6 θέσεις και κατατάσσεται στην 62η θέση μεταξύ 148 χωρών (σύμφωνα με την αντίστοιχη προηγούμενη Έκθεση, η Σλοβενία κατατασσόταν στην 56η θέση μεταξύ 144 χωρών). Αρνητικά καταγράφονται κυρίως οι τομείς: πρόσβαση σε χρηματοδότηση, γραφειοκρατία, ανελαστική αγορά εργασίας, ενώ με θετικές επιδόσεις αναφέρονται η δημόσια υγεία, η ασφάλεια, ο πληθωρισμός και οι υποδομές.

Τους προϋπολογισμούς για το 2014 (συμπληρωματικό) και το 2015 αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση της χώρας μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου τ.ε. . Νέα νομοθεσία προωθείται, επίσης, αναφορικά με τη λειτουργία της «Εταιρείας Περιουσιακών Στοιχείων του Δημοσίου» (Slovenian Sovereign Holding Company), της οποία η ίδρυση είχε μεν ολοκληρωθεί στις αρχές του έτους, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμα προχωρήσει σε έναρξη λειτουργίας.

Σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της παραοικονομίας υιοθέτησε η κυβέρνηση, με σκοπό τον περιορισμό της φοροαποφυγής και του λαθρεμπορίου. Τα μέτρα περιλαμβάνουν αύξηση των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών ελέγχου, αυξημένες ποινές και νομοθετικές ρυθμίσεις για το λαθρεμπόριο. Σχετική νομοθεσία αναμένεται να κατατεθεί τους προσεχείς μήνες.

Κατά το 2012 ο Κύκλος Εργασιών των Επιχειρήσεων στη Σλοβενία ανήλθε στα 25 δισ. Ευρώ από τα οποία 12,2 δισ. περίπου στο λιανικό εμπόριο, 12,4 δισ. στο χονδρεμπόριο και 177 εκατ. σε υπηρεσίες εμπορικής μεσολάβησης.

Συνάντηση των Επιμελητηρίων των χωρών της πρώην Γιουγκοσλαβίας οργανώθηκε στη Λιουμπλιάνα από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Σλοβενίας με απώτερο σκοπό την περαιτέρω προώθηση της μεταξύ τους συνεργασίας. Υπολογίζεται ότι από τις 13.000 περίπου σλοβενικές επιχειρήσεις που διενεργούν διεθνές εμπόριο, εξ αυτών μόνο 2.000 εταιρείες δεν ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα στις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Το εμπόριο συνολικά της Σλοβενίας με τις εν λόγω χώρες αντιπροσωπεύει ποσοστό 15% περίπου του συνολικού διεθνούς εμπορίου της χώρας.

Την υπό κρατική εποπτεία εκκαθάριση (liquidation) δυο από τις μικρότερες τράπεζες της χώρας (Probanka και Factor banka) αποφάσισε η κυβέρνηση και η Τράπεζα της Σλοβενίας. Εν λόγω τράπεζες κατέχουν από κοινού το 4% περίπου της τραπεζικής αγοράς και ευρίσκονταν τους τελευταίους μήνες σε αδυναμία άντλησης κεφαλαίων. Η κίνηση θεωρήθηκε από τις Σλοβενικές Αρχές απαραίτητη για να αποτρέψουν την ανεξέλεγκτη χρεωκοπία και τις επακόλουθες συνέπειες στο τραπεζικό σύστημα της χώρας.

            Οι σλοβενικοί και ρωσικοί σδηρόδρομοι συμφώνησαν για την έναρξη απευθείας σύνδεσης μεταξύ του λιμένα της Αδριατικής Κόπερ και της Μόσχας από το επόμενο καλοκαίρι. Η διαδρομή των 2.500 χλμ αναμένεται να έχει διάρκεια 45 ωρών, με τουλάχιστον ένα δρομολόγιο την εβδομάδα.

Το Υπουργείο Υποδομών της Σλοβενίας εκχώρησε σε εταιρεία με έδρα τη Βιέννη συμβόλαιο 117 εκατ. ευρώ για τον εφοδιασμό του δικτύου επικοινωνιών των σλοβενικών σιδηροδρόμων με σύστημα τεχνολογίας GSM-R. Το έργο, το οποίο προβλέπεται να καλύψει σιδηρογραμμές μήκους 1.200 χλμ με πρόβλεψη ολοκλήρωσης το 2015, αναλαμβάνει consortium εταιρειών με επικεφαλής την ως άνω εδρεύουσα στη Βιέννη επιχείρηση και με τη συμμετοχή δυο γνωστών στο χώρο σλοβενικών εταιρειών.

Κατηγορία Γραφείο Τύπου

ΣΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

         ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

                         ΑΠO ΤΟ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ «ΕΠΙΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ»

               ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ «TÜVRheinlandHellas – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΕ.»

Oμη κερδοσκοπικός οργανισμός «ΕΠΙΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ» σε συνεργασία με τον κορυφαίο φορέα πιστοποίησης TUVRheinlandHellas– ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ δημιούργησαν δύο καινοτόμα προγράμματα πιστοποίησης ελληνικών επιχειρήσεων και υπηρεσιών.

Οι Ελληνικές επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να προβάλουν αξιόπιστα και με αντικειμενικά κριτήρια την «Ελληνική επιχειρηματική τους ταυτότητα» και να ενισχύσουν την προτίμησή τους από τους καταναλωτές.

Τα πρωτοπόρα προγράμματα πιστοποίησης είναι:

EPIELL 901

epel 901

Πιστοποιεί την «Ελληνικότητα» των επιχειρήσεων εμπορίας, παροχής υπηρεσιών, παραγωγής, μεταποίησης, ύστερα από αξιολόγηση και τεκμηρίωση των όρων της προδιαγραφής EPIELL 901:2012.

EPIELL 922

epiell 922

Πιστοποιεί τις επιχειρήσεις παραδοσιακών προϊόντων και διασφαλίζει με εγκυρότητα την «Ελληνικότητα της Επιχείρησης Παραδοσιακών Προϊόντων. επιχείρηση στην οποία απευθύνεται είναι «Ελληνική Επιχείρηση Παραδοσιακών Προϊόντων». Η κάθε επιχείρηση για να πιστοποιηθεί αξιολογείται και τεκμηριώνει ότι ικανοποιεί τους όρους της προδιαγραφής EPIELL 922:2012.

Με την πιστοποίησή της η επιχείρηση λαμβάνει ειδικό σήμα, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιεί σε κάθε νόμιμη μορφή επικοινωνίας της, εξασφαλίζει την προβολή της στην ιστοσελίδα του ΕΠΙΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ και καταχωρείται στο μητρώο πιστοποιημένων εταιρειών της TÜVRheinlandHellas.

Τα προγράμματα πιστοποίησης EPIELL901:2012 και EPIELL922:2012 στοχεύουν στην ενίσχυση της εικόνας των πραγματικά Ελληνικών επιχειρήσεων, ενδυναμώνοντας έτσι την προβολή τους και βελτιώνοντας τον ανταγωνισμό τους. Συμβάλλουν με τον τρόπο αυτό, στη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, στη μείωση της ανεργίας και στην αύξηση της τοπικής παραγωγής και απασχόλησης.

ΤΩΡΑ η Ελληνική ταυτότητα υπάρχει. Η επιχείρηση είναι Ελληνική και φαίνεται…!

                                                                                                                                                     Τμήμα Επικοινωνίας

                                                                                                                                                                   Κατερίνα Θεοδώρου

                                                                                                                                                    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κατηγορία Γραφείο Τύπου
Σελίδα 1 από 3


aftoApografi

exostrefeia logo

diaygeia1

moxlos epimelitirio

diadromi

logo all 4greece

digsign

banner mitroo

851729454 investment-tools-banner

Αναζήτηση

Επικοινωνία

Εμπορικό Επιμελητήριο Γρεβενών

Τηλ. +24620 85501 (-2)
Τηλ. +24620 85505 (Δ.Προϊστ.)
Τηλ. +24620 83550 (Προέδρου)
Φαξ. +24620 80310, 83560
Διεύθυνση Εμμανουήλ Παπά 7, Τ.Κ. 51100, Γρεβενά
email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ενημερωτικό Δελτίο

Μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα των επιχειρήσεων του Νομού μας.